Gagal Keluarkan Anak Terperangkap Dalam Lubang, Ibu Gajah Cemas Dan Menangis Minta Pertolongan

Gagal Keluarkan Anak Terperangkap Dalam Lubang, Ibu Gajah Cemas Dan Menangis Minta Pertolongan

SIAPA sahaja yang tidak sebak melihat ibu gajah yang berusaha untuk mengeluarkan anaknya yang terperangkap di lubang konkrit tapi tidak mampu melakukannya sendirian.

Itulah yang berlaku di Thailand apabila selepas beberapa jam anak gajah terperangkap di dalam lubang konkrit, ibunya yang emas telah cuba sedaya upaya untuk menolongnya.

Malangnya ibu gajah ini kemudian menyedari bahawa dia tidak boleh melakukannya sendiri, lalu gajah ini menangis meminta pertolongan kerana nyawa anaknya berada dalam bahaya.

Jeritan gajah ini menarik perhatian sekumpulan orang yang berada tidak jauh dari situ. Akhirnya mereka menyedari bahawa gajah besar itu cuba menyampaikan sesuatu kepada mereka.

Keadaan menjadi makin cemas apabila ibu gajah itu berada terlalu dekat dengan pagar elektrik. Sebaik gajah itu pengsan, orang ramai bergegas mematikan kuasa dan membantunya untuk kembali sedar.

Selepas gajah itu kembali sedar, gajah itu memberikan isyarat kepada penyelamat ke tempat anaknya yang sedang terperangkap disebuah lubang konkrit.

Selama berjam-jam anak gajah itu terperangkap dalam lubang kecil yang penuh dengan lumpur, para penyelamat perlu berusaha untuk mengeluarkannya dengan segera, tetapi ia bukan mudah.

Disebabkan terlalu takut dan keletihan, anak gajah itu mula berasa panik. Demi mengelakkan situasi menjadi semakin teruk, para penyelamat terpaksa menggali lubang berhampiran gajah tersebut.

Sambil diperhatikan ibu gajah, akhirnya para penyelamat berjaya mendapatkan anak gajah yang terperangkap itu. Tanpa diduga akhirnya anak gajah itu berjaya mengeluarkan dirinya dari lubang yang berlumpur itu.

Selepas diselamatkan, anak gajah itu pada mulanya berasa bingung dan keliru kerana tidak dapat mengetahui dimanakah ibunya berada.

Namun sebaik sahaja melihat ibunya, dia.segera berlari menuju kearah ibunya yang lega kerana anaknya terselamat.

Rakaman yang tular

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*