Taman Tarikan Pelancong Paling Ditakuti Di Dunia Ditutup 90 Hari Disebabkan Gambar-Gambar Yang Menggerunkan

Taman Tarikan Pelancong Paling Ditakuti Di Dunia Ditutup 90 Hari Disebabkan Gambar-Gambar Yang Menggerunkan

SEBUT saja buaya, mesti ramai yang terbayang akan haiwan pemangsa menggerunkan dan menimbulkan rasa gentar pada mereka. Meskipun ada yang merasa takut, tetapi ramai orang yang mahu melihat dengan mata sendiri haiwan yang dikenali sebagai buaya ini. Terdapat banyak tamau-taman buaya yang diusahakan di dunia ini untuk menempatkan buaya-buaya dalam satu tempat serta dijadikan salah satu tarikan pelancong.

Pengusaha atau pemilik taman buaya adalah bertanggungjawab memastikan keselamatan para pengunjung terjamin apabila berada di taman mereka. Beberapa tahun dahulu dunia pernah dikejutkan dengan gambar-gambar viral pelancong di taman yang dikenali sebagai Elephant Kingdom, Thailand yang menggerunkan sesiapa sahaja yang melihatnya.

Gambar-gambar itu memaparkan gambar pelancong memberi makan buaya di tengah sebuah kolam dan ianya sangat menggerunkan apabila semua buaya mengerumuni sebuah rakit terapung menantikan habuan mereka.

Rakit tersebut kelihatan terapung dengan menggunakan tong plastik dan hanya berada beberapa inci daripada buaya-buaya yang mempunyai saiz 10 kaki tersebut.

Mereka kelihatan memberi makan daging, seakan-akan memancing, kepada buaya-buaya tersebut dengan menggunakan rotan.

Kejadian itu dirakamkan di Elephant Kingdom, Chonburi Thailand. Gambar tersebut menimbulkan banyak tanda tanya dan ketidak puasan hati kerana ia sangat membahayakan buat pengunjung.

Gambar yang menjadi viral pada tahun 2016 itu diambil oleh seorang penunggang motosikal yang terkejut melihat kejadian itu dan memuat naik ke media sosial. Jon, 40 tahun, berkata “Saya tidak pernah melihat perkara sebegini. Ia kelihatan amat bahaya, dan saya terus mengambil gambar mereka. Ada di kalangan mereka yang kelihatan takut, dan ada yang kelihatan sedang dalam keseronokan.

Elephant Kingdom telah selama 3 bulan untuk tujuan pemeriksaan keselamatan selepas itu sebelum dibuka semula.

Terima kasih kerana sudi membaca!

Apa pendapat anda? Kongsikan di ruangan komen, dan jangan lupa kongsikan artikel ini pada rakan rakan. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*