“Saya jadi mgsa keadaan” Suami isteri ini tampil beri penjelasan lepas video pemandu treler tular

 

Sungai Buloh – Baru-baru ini tular satu video di media sosial memaparkan seorang wanita dipercayai sedang mem.arahi dan mend.akwa seorang pemandu lori berada dalam keadaan m.abuk kerana telah melang.gar beberapa kenderaan yang diparkir di bahu jalan.

Menerusi video pendek yang dikongsikan, kelihatan pemandu lori terbabit masih berada di dalam kenderaan tersebut dengan keadaan yang sangat lemah dan separa sedar.

Sementara di ruangan komen, seorang individu yang dipercayai merupakan rakan sekerja pemandu lori terbabit mengatakan bahawa lelaki berkenaan tidak berada di bawah pengaruh alk.ohol seperti yang did.akwa wanita itu tetapi pada ketika itu dia sedang mengalami s.erangan j.antung dan telah menghembuskan nafas terakhirnya semalam.

Polis Beri Penjelasan
Bukan m.abuk ketika memandu lori sebaliknya terkena s.erangan j.antung dan disahkan mening.gal dunia selepas menerima rawatan.

Itu penjelasan Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Shafa’aton Abu Bakar berhubung video kemalangan yang tular di media sosial membabitkan sebuah lori merempuh tiga kenderaan, semalam.

Menurutnya, video tular mend.akwa pemandu lori m.abuk dan melang.gar tiga kenderaan lain tidak benar, sebaliknya lelaki itu mengalami s.erangan j.antung.

“Si.asatan awal mendapati kem.alangan itu berlaku berdekatan sebuah kilang di Jalan BRP 8/2, Sungai Buloh, semalam.

“Lelaki itu dipercayai s.akit dada sehingga menyebabkan lori dipandu hilang kawalan lalu mer.empuh kenderaan lain di bahu jalan.

“Pada 12.09 tengah hari sama, lelaki itu mening.gal dunia di Hospital Sungai Buloh (HSB) a.kibat m.yocardial i.nfarction s.erangan j.antung,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, k.es disi.asat mengikut Seksyen 41 1 Akta Pengangkutan Jalan APJ 1987.

“Bukan Isteri Saya Dalam Video Tu” Suami Isteri Ini Tampil Beritahu Cerita Sebenar

Menurut pasangan ini, mereka hanya kongsi rakaman tersebut dalam tiktok, dan menjelaskan perempuan dalam video tersebut bukan mereka

Pemandu treler dituduh lal0k

Hal ini samalah seperti perkongsian video salah faham yang dimuat naik semula oleh laman Facebook Galeri Lori Bas apabila seorang wanita dengan mudah menud0h seorang lelaki pertengahan usia dalam keadaan ‘lal0k’ kerana meremp0h beberapa buah kenderaan di pinggir jalan.

VIDEO

Rakan dedah pemandu treIer sudah meninggal dunia

Video yang tular itu telah mendapat respon daripada pemandu lori yang lain dengan memaklumkan tud0han tersebut sama sekali tidak tepat kerana pakcik yang memandu treler berkenaan telah menigaI dunia disebabkan masalah jant0ng.

Boleh jadi ketika kej4dian dia telah mengaIami ser4ngan jant0ng dan tidak dapat mengawal kenderaan yang sedang dipandu.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai warganet telah meninggalkan pelbagai k0men berhubung video yang tuIar itu.

Patutnya tanya dulu keadaan pakcik tu

Mereka juga berasa ralat dengan tindakan wanita yang merakam kerana menud0h pemandu treler berkenaan dalam keadaan ‘lal0k’ sedangkan mungkin dia sedang naz4k setelah mengalami ser4ngan jant0ng.

Dikesempatan itu, warganet telah mengucapkan salam takziah kepada keluarga pemandu treler yang dikenali sebagai Pakcik Shukri dan mendoakan agar r0hnya ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

Sebabkan sibuk nak merakam, hilang satu ny4wa

Minta maaf la kak pada keluarga arw4h

Innalillahiwainailahirajiun, salam takziah buat ahli keluarga

Tulah akibat suka2 viral kan orang

sumber: hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*