Ini senarai barang Sajat yg akan di lelong buat ramai teruja hendak ‘lock’ aset Sajat

PETALING JAYA – Aset usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Sajat yang bakal dilelong hari ini mengundang perhatian orang ramai untuk ‘lock’ atau membuat bidaan.

Rata-rata pengguna media sosial menunjukkan minat untuk membida pelbagai jenis barangan seperti katil, langsir, sofa, perabot malah ada yang turut menulis gurauan nakal mahu mendapatkan boxer usahawan tersebut.

Selain itu, terdapat pengguna media sosial meminta proses lelongan disiarkan secara langsung untuk memudahkan urusan pembelian.

Lelongan aset tersebut merupakan cara penyelesaian bagi menebus pampasan yang perlu dibayar oleh defendan

“Lock katil Sajad RM50, saya berminat,” kata pengguna bernama Haziq Othman.

“Lock boxer dia, jangan lupa” seloroh nakal Aniey Purple Love.

“Mohon buat siaran secara langsung dan sediakan perkhidmatan pembelian atas talian,” ujar Ikan Puyu.

Tidak kurang juga yang berkenan motosikal jenis Y-Suku Sajat yang pernah tular sebelum ini.

Rumah Sajat Selamat

Usahawan kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat memaklumkan dia tidak kisah barangan miliknya akan dilelong di kediamannya di Kota Damansara di sini pagi esok.

Menerusi video yang dimuat naik di akaun TikTok, Sajat berkata, ini kerana dia sudah tidak lagi berada di Malaysia dan tindakan untuk menyita dan menjual harta miliknya tidak memberi sebarang kesan terhadapnya.

Sajat mendakwa tindakan itu dibuat sebagai helah agar dia pulang semula ke Malaysia.

“Itu semua permainan mereka untuk suruh saya balik Malaysia. Tak nak lah (balik ke Malaysia), saya duduk di sini (Australia),” katanya.

Sementara itu, Sajat turut memaklumkan rumahnya tidak dijual, sebaliknya ia hanya melibatkan barangan di dalamnya.

Pantang saya duduk seorang’ – Sajat di ganggu oleh lelaki berbadan sasa

PETALING JAYA – Usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat telah diganggu oleh seorang individu berbadan sasa yang meminta nama dan nombor telefonnya semasa sedang duduk di hadapan sebuah kedai.

Menerusi sebuah video yang dimuat naik oleh Sajat di media sosial baru-baru ini, dia sebelum itu dipuji kerana kecantikannya sebelum lelaki berkenaan menganggu dengan meminta nombor telefonnya.

“Saya kalau jalan keluar memang ramai mengurat sampai terkejar-kejar dekat belakang.

“Maaf saya bukan murah, saya mahal tau. Datanglah ‘handsome’ macam mana pun hati saya tetap dekat Jadoos. Pantang saya duduk seorang, ada sahaja orang mengurat,” katanya di dalam video tersebut.

Susulan perkongsian itu, rata-rata orang ramai memuji tindakan Sajat kerana menolak pertanyaan lelaki yang tidak dikenali.

“Sajat benar-benar sangat cantik dan saya gembira lelaki itu menghormati ruangnya dan meninggalkannya sendirian. Perkara begini perlu latih kepada beberapa lelaki yang tidak boleh menangani penolakan,” kata @strwbrrymochis.

“Sajat pun tahu harga diri, yang perempuan luar sana kononnya bercinta dengan lelaki tak guna lepas itu kantoi dia dah bertunang lepas itu nak buat ‘thread’ panjang bash(hentam) lelaki,” ujar @naimazharr.

“Semoga Allah merahmatinya dan memberikan petunjuk kepadanya, saya rasa Sajat sebenarnya seorang yang baik dalam diri,” jelas @nishida.

Lelaki yang didakwa cuba mengurat Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat baru-baru ini.

Sumber : Kosmo Online

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*